Recruiting life
Image default
Business / Marketing and Advertising

Bezig met de werving en selectie van nieuwe personeel? Lees deze tips!

Wanneer u nieuw personeel gaat werven komt u allerlei soorten potentiële werknemers tegen. Het is belangrijk dat u dan weet op welke punten u de toekomstige werknemer wilt gaan aannemen. Aan de hand van de volgende tips kunt u uw team uitbreiden met een werknemer die van toegevoegde waarde is voor uw bedrijf.

Analyseer uw huidige team

Het is belangrijk om rekening te houden met uw huidige team wanneer u een nieuwe werknemer gaat werven en selecteren. Het nieuwe teamlid moet een aanvulling zijn op uw huidige werknemers. Ga daarom eerst na wat de sterktes en de zwaktes zijn van het huidige team en probeer er daarna achter te komen wat voor soort werknemer deze zwaktes het beste aan kan vullen. Dit maak de werving en selectie naar een nieuwe werknemer is stuk gemakkelijker.

Skills of eigenschappen

Bekijk tijdens de selectie niet teveel naar de vaardigheden die uw toekomstige werknemer bezit. Natuurlijk is het lastig om niet van de vaardigheden uit te gaan wanneer u de werknemer nog nooit hebt gezien, maar probeer u hier niet te veel op te focussen. Wanneer een werknemer ijverig is, kan hij eenvoudig nieuwe vaardigheden leren. Op het moment dat een werknemer eigenwijs is, zal dit een stuk moeilijker worden. Probeer daarom bij het selecteren niet te veel te kijken naar de skills en nodig ook een paar potentiële werknemers uit dit niet over alle gevraagde vaardigheden beschikken.

Geen monoloog

Wanneer u de potentiële werknemer langs laat komen voor een gesprek, probeer dan geen monoloog te houden. Er zijn recruiters die een verhaal vertellen en de potentiële werknemer niet aan het woord laten. Probeer daarom zoveel mogelijk te leren over uw geselecteerde werknemer.

 

Naast de werving en selectie heeft Otto Work Force meer dan 50+ vacatures open staan voor gedreven werknemers. Kijk daarom eens op onze site voor een baan die bij jou past!

 

https://www.ottoworkforce.nl/vacature/

Related Posts

Wat voor soort bedrijf is Repromat?

De ultieme cursus voor werknemers!

Online marketing bureau Rotterdam