Recruiting life
Image default
Business / Marketing and Advertising

De grootste verschillen tussen SEA en SEO

De termen SEA en SEO komen je waarschijnlijk wel bekend voor als je je verdiept in online/digital marketing. Beide specialismen helpen je bij het verkrijgen van een toppositie in Google. Eigen met hun eigen voor- en nadelen. Hoewel SEA en SEO inzetten beide hetzelfde resultaat kunnen bereiken zijn er toch een aantal grote verschillen. Deze verschillen kunnen de doorslag geven of je liever gebruik maakt van SEA of juist van SEO? Het kan natuurlijk ook zijn dat een combinatie van beide voor jou het beste werkt. Dit is voor iedereen anders en erg persoonlijk. Ben je benieuwd wat voor jou het beste werkt? En wat precies de verschillen zijn tussen SEA en SEO? Lees dan zeker nog even verder!

SEO

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit een gratis manier om een goede positie in de organische resultaten te behalen. Door het gebruik van relevante zoektermen op en rondom de website laat je aan Google weten waar je website over gaat. Denk hierbij aan een goede title, description, content, alt-tags en meer. Zo zijn tussenkopjes in teksten ook belangrijk, evenals intern en extern linken. Dit proces kan erg lang duren voordat je resultaat ziet. 

SEA

De afkorting SEA staat voor Search Engine Advertising, oftewel zoekmachine adverteren. Je kunt namelijk ook een goede positie bereiken in de betaalde resultaten van Google. Hiermee heb je binnen een zeer korte tijd een toppositie in de zoekresultaten. Dit systeem werkt volgens een prijs per klik. Wanneer iemand op je advertentie klikt, betaal je een bepaald bedrag dat behoort tot de zoekterm waar je op adverteert. Afhankelijk van de concurrentie wordt er een prijs gekoppeld aan een zoekterm. Het voordeel hiervan is dat je alleen betaald wanneer er ook daadwerkelijk iemand op de advertentie klikt en wordt doorgelinkt naar de website.

https://www.teamnijhuis.com/

Related Posts

Een mooi lamelparket voor jouw woning!

Een nieuwe of tweedehands auto?

Verlovingsringsringen in allerlei soorten en maten