Elektrische sigaret in Turnhout

 

Elektrische sigaret in Turnhout: de Smok G-Priv 220 Watt met TFV8 tank

Elektrische sigaret Turnhout‘ bracht veel van onze vaste klanten voor het eerst bij ons in de winkel vanaf 2012. De tijd heeft niet stilgestaan en we zijn blij met de vele reacties en reviews op onze verschillende websites online. In dit artikel bespreken we deze keer geen gewone e-sigaret, maar een boxmod. Wat is nu het verschil tussen een e-sigaret en een boxmod? Een e-sigaret is een over het algemeen handzamer model waarmee men kan dampen, echter het vermogen qua Wattage en de mogelijkheden zijn hierbij beperkt en niet dan wel minimaal aan te passen. Een boxmod is over het algemeen een robuster model welke gemakkelijk kan blijven staan. Daarnaast zijn deze modellen in vergelijking met de e-sigaret niet altijd voorzien van een ingebouwde accu. Batterijen kunnen hiervoor apart aangeschaft worden en is voor veel dampers een bijkomend voordeel. Deze kunnen dan ook snel en krachtig worden opgeladen door speciale laders voor het model 18650. Qua Wattage en Voltage zijn de boxmods onbeperkt instelbaar en momenteel beschikbaar tot en met 300 Watt. Daarnaast kan men kiezen voor verschillende modellen verdampers (coils) en daarmee ook op temperatuur dampen. Op dit moment kan men kiezen uit coils van stainless staal (roestvrij staal), nikkel, kanthal, clapton en natuurlijk RBA. In het laatste geval kunnen de dampers zelf kiezen met welke weerstand zij een verdamper naar hun eigen voorkeur maken.

Als eerste boxmod hebben wij gekozen voor een net nieuw model: een boxmod waar veel over gesproken wordt. Op veler verzoek hebben wij daarom een review geschreven over de BoxMod Smok G-Priv 220 Touch Screen. De eerste boxmod met een dergelijk uitgebreid menu met veel keuzemogelijkheden en een groot, overzichtelijk scherm. Het is alleen nog wachten tot er een dergelijk toestel uitkomt waarmee men ook kan telefoneren, het liefst van Apple. Het scherm meet maar liefst 50 mm diagonaal en het toestel 85 x 58,5 x 28 mm (h x b x d). We kunnen de het toestel instellen tot 220 Watt en de weerstand is instelbaar tussen 0,1 en 3 Ohm. Met temperatuurcontrole is dit tussen 0,06 en 3 Ohm met een temperatuur tussen 100 graden Celcius en 315 graden Celcius. Al met al indrukwekkende cijfers welke haalbaar zijn dankzij de input van 2 batterijen. Wij adviseren onze klanten altijd om 2 batterijen te kopen om tegelijk op te laden in een degelijke ‘18650’ lader. Ondertussen kunnen de andere 2 batterijen dienst doen in de boxmod. De boxmod is uiteraard voorzien van een 510 aansluiting zodat alle tanks naar eigen keuze aan te sluiten zijn. Wij hebben de Smok G-Prive 220 Watt getest met de Smok TFV8. Naar onze mening de enige tank welke op dit moment de baas is onder de vapers. Natuurlijk zijn er nog enkele andere nieuwe driptips in ons assortiment welke met zelf gemaakte coils de concurrentie kunnen aangaan. De grote rode knop is de ‘fire key’, een opvallend en handige button voor tijdens het dampen. Een dergelijke button en design zien we ook terug bij de Vaporesso. De kleine button daarboven is bedoeld om het scherm te beveiligen tegen ongewenst gebruik (un- en locken).

De technologie staat niet stil en de chips van tegenwoordig hebben meer en meer features. Op de Smok wordt aangegeven als de atomizer (verdamper of coil) moet worden vervangen. Verder is de voorzien van een ‘dry burn’ bescherming. De Smok boxmod geeft dan aan ‘dry coil no liquid’. Op die manier hoeft de gebruiker nooit meer verdampers weg te gooien. Een verdamper met verbrandde smaak is zonde van de investering, een verdamper maken kost tijd en een goede verdamper kopen is ook een kleine investering.

Het aan- en uitzetten van de Smok G-Priv 220 Touch Screen gaat hetzelfde als met alle andere apparaten. Snel 5 keer drukken op de aan- en uitknop binnen 2 seconden en het scherm wordt geactiveerd. Met de kleine button bovenaan kunnen we het scherm activeren en door deze 1 seconde ingedrukt te houden wordt het scherm beschikbaar voor gebruik. De grote rode ‘fire key’ kunnen we beveiligen door deze 3 keer snel in te drukken achter elkaar. Een machtige toets om te vapen!

Als we het scherm bekijken zien we in het beginscherm 4 opties weergegeven. De opties zijn: TC Mode, VW Mode, Max Puff en Settings. Voor de ervaren damper is het duidelijk dat bij temperatuur controle (TC) de temperatuur kan worden ingesteld waarbij rekening wordt gehouden met de weerstandsveranderingen binnenin de coils. Men kan dan ook de weerstand (Ohm) en temperatuurscoefficiënt (TCR) instellen van de draad welke men gebruikt. Nikkel heeft een temperatuurcoefficiënt van 0,0006. Titanium van 0,0035 en stainless steel (roestvrij staal) een waarde van 0,00094. Bij Voltage / Watt mode kan men kiezen voor het dampeffect door het Voltage en Wattage in te stellen of te kiezen voor de opties: min, soft, norm en hard. Daarnaast kan men kiezen uit Nikkel, Titanium en Stainless. Met Maxx Puff kan het maximale aantal keren dampen worden ingesteld, deze kunnen ook gerest worden.

Dit toestel hebben wij getest met een Smok TFV8 waarbij we op verschillende Wattages hebben gedampt. We waren het meest onder de indruk van het roken op maar liefst 160 Watt. We zijn van mening dat er weinig andere tanks en boxmods in de buurt komen van dit mooie en tegelijk brute monster! Maar we blijven ook onder de indruk van onze andere producten zoals de Smok Treebox, Smok Kooper, Wismec, etcetera.

De smaak welke wij hebben getest was Campfire van Charlie’s Dusk uit de Verenigde Staten. Deze e-juice heeft een verhouding van 70 VG ten opzichte van 30 PG. De complexe smaken kwamen gedurende verschillende stadia mooi naar buiten. We proefden tijdens het inhaleren de Graham Cracker smaak zoals beloofd. Deze werd gecombineerd met een mix van chocolade en romige marshmallows bij het uitblazen van de vele damp. De smaakervaring was heel zacht en aangenaam zoals men doet vermoeden bij het doorbrengen van een avond bij het kampvuur. Echt een gezellig smaakbeleving.

Belangrijk voor ons is dat elke klant tevreden naar buiten gaat en natuurlijk weer terugkomt. Met de juiste troathit, damp en smaak hopen wij iedereen naar tevredenheid te kunnen helpen. We horen graag uw reactie op ‘elektrische sigaret turnhout’.