Recruiting life
Image default
Business / Marketing and Advertising

Kenmerken van een moderne website

 

Webdesign is een lastig vak omdat het tegelijk een goede techniek als veel creativiteit vereist. Webdesign is vaak het best uit te laten voeren door een ervaren webdesign bureau. Niet alleen moet men namelijk goed kunnen coderen en omgaan met content management systemen maar daar naast is ook een bepaalde mate van creativiteit vereist om websites er mooi uit te laten zien. Hier onder worden wat kenmerken besproken van een moderne website.

 

Responsiviteit

Een belangrijk kenmerk van een goede moderne website is de responsiviteit. Dit betekent dat een website op verschillende computers, laptops en tablets goed werkt. De website moet even makkelijk te lezen zijn of de gebruiker nou een smartphone, tablet of computer gebruikt. Dit heet responsiviteit en is tegenwoordig heel belangrijk voor een goed werkende website.

 

Interactiviteit

Een ander heel belangrijk criterium voor goed en modern webdesign is het gebruik van interactiviteit. Interactiviteit is een mooi woord voor het laten doorlopen van een pad door de bezoekers. De bezoeker moet niet zomaar aankomen op de website maar moet begeleid worden naar het doel: conversie of aankoop. Veelgebruikte tools hier voor zijn bijvoorbeeld Call To Action knoppen, contactformulieren en chatfuncties. Deze helpen de bezoeker bij het verrichten van de acties die als doel van de website staan.

 

Laadtijd

Naast de bovenstaande criteria voor ene goedwerkende moderne website is een snelle laadtijd ook super belangrijk. Dit is vaak het verschil tussen een website die helemaal goed rankt op Google en een website die dit niet doet. En goed ranken op Google is een van de componenten van een goed werkende website. Google werkt namelijk vaak als een soort motor die bezoekers naar de website trekt. Als de website niet helemaal goed in elkaar steekt worden geen of nauwelijks bezoekers getrokken naar de website en kan de website dan uiteraard ook zijn doel niet bereiken; het engageren of laten aankopen van bezoekers.

 

Related Posts

Gevelreclame

Een onderooglidcorrectie met goed resultaat

De 7 geboden van een goede explanimation