Leadgeneratie is toch simpel…

Leadgeneratie, dat is toch niet zo moeilijk is vaak een opmerking die door CEO wordt gemaakt? Dit is vaak een opmerking die wordt gemaakt door mensen die nog nooit leads hebben gegenereerd. Veel bedrijven verslikken zich hier in en komen in de problemen doordat ze te veel tijd verspillen aan slechte leads. Je gaan hele leadpakketten kopen met honderden leads om deze vervolgens na te bellen. Dit kost niet alleen veel tijd, maar bij de commerciële mensen ontstaat irritatie en wantrouwen naar de leadprovider. Van het brutovolume aan leads blijft vaak maar 1% netto kwaliteitsleads over. Hoe komt dit? Veel leadgeneratoren beweren een bepaald volume te leveren en waar de leads vandaan komen interesseert ze niet. Zij hebben voldaan aan de leveringsverplichting en vervolgens kost het u veel man- en vrouwkracht om de juiste leads er uit te filteren. Effect Het jammere van dit soort cowboys in de leadgeneratiewereld is dat zij het genereren van leads in een negatief daglicht zetten. Bedrijven willen niets meer met leadproviders te maken hebben en scheren ze voor het gemak allen over dezelfde kam. En daar maakt men een kardinale fout… Hoezo Echt goede bedrijven in de leadgeneratie branche kwalificeren leads. Dit zorgt ervoor dat het kaf al van het koren wordt gescheiden, nog voordat u het de leads krijgt aangeleverd. Het effect is dat uw commerciële medewerkers deze leads graag opvolgen, omdat ze eigenlijk alleen nog maar een ‘handtekening’ hoeven te halen. De leads die zijn aangeleverd voldoen aan uw klantprofiel, dus u gaat geen onnodige tijd meer besteden. De output van uw medewerkers gaat drastisch omhoog en er zijn bedrijven die het met minder binnendienst medewerkers kunnen doen. Het kwalificeren is een serieuze bezigheid, maar dat wordt al gedaan door de kwaliteitsleadproviders. Welke bedrijven Er zijn in de Benelux maar heel weinig bedrijven actief die dit kunnen. De meest bekende partij is Virgoleads. Dit bedrijf is opgericht door echte ‘salesdieren’ die het zat waren om waardeloze, tijdrovende leads aangeleverd te krijgen. Ze hebben in kaart gebracht waar het werkelijke probleem zit bij de leadproviders en dat zat voornamelijk in het stuk kwalificatie. Op basis van een vragenlijst wordt telefonisch door een mensen een aantal vragen gesteld, om zodoende te kunnen bepalen of het om een echte lead gaat of zomaar een informatieaanvraag. Informatie aanvragen mag, maar daar ga je geen duren salesmedewerker op zetten. Dat kan een junior binnendienst medewerker ook als het gaat om het toesturen van een brochure.

Afval Wat doet een leadprovider met leads die niet voldoen aan uw klantprofiel? Deze worden niet weggegooid, maar worden verkocht aan leadproviders waarvan men weet dat die alles over de schutting kunnen gooien. Als u pech heeft koopt u het afval uit het kwalificatieproces. Uiteraard kunnen de mensen van Virgo u uitstekend vertellen aan wie zij de leadafval verkopen.

Afrekenmodel Er zijn bij Virgoleads twee afreken momenten. Het ene moment is wanneer het leadgeneratieproces wordt ingericht en daarna nog een initieel bedrag per gegenereerde lead. Overigens gelooft Virgoleads dusdanig in haar medewerkers, dat zij garantie geven op de leads en geld toe wanneer deze niet zou voldoen aan het klantprofiel. Dit kan alleen maar wanneer je de lat hoog legt en intelligente medewerkers voor je hebt werken. Dit zijn hoofdzakelijk dames met een HBO of WO achtergrond die een aantal jaren vanuit huis wensen te werken. Zij zijn in staat om de kwalificatie perfect uit te voeren en hierover te communiceren met de klant. Virgoleads investeert zeer veel tijd en geld in de opleiding van haar medewerkers, maar dit komt ten goede van de output. Klanten van Virgoleads Virgoleads werkt alleen voor één bedrijf in een bepaalde branche in een bepaalde regio. Hierdoor werkt Virgoleads exclusief voor u als klant. De rommel kan via de achterdeur worden verkocht aan uw concurrent. Laat deze zich maar stukbijten op de waardeloze leads…

Werkwijze De werkwijze en manier van communiceren bij Virgoleads is heel direct. U weet wat u aan deze mensen heeft en andersom wensen zij dit ook van u.