LED E14 in kaarsvorm

De E14 fitting is een klassieke fitting. Het is een kleinere, elegante fitting die vaak voor bijverlichting gebruikt wordt. Nachtlampjes, leeslampjes en slaapkamergarnituren zijn maar een paar voorbeelden. Ook in ouderwetse kroonluchters vinden we deze maat van fitting veel terug. Deze conventionele lampen geven doorgaans niet zoveel licht en het wattage ligt misschien ook niet zo hoog, maar toch is het een aanrader om te bekijken wat led lampen en led verlichtingen zoals de E14 Led voor jou kunnen betekenen.

Het uitzicht van de E14 Led

Wie van oudsher gewoon is aan de klassieke vormgeving van lampen met de E14 fitting zal hier aangenaam verrast door worden. De E14 Led ziet er namelijk net hetzelfde uit als de conventionele lampen met dezelfde afmetingen. Wanneer je erover denkt om je oude armaturen uit te rusten met led verlichting, dan is dit de fitting die je nodig hebt om precies hetzelfde resultaat te verkrijgen als voordien. Dat is zeker goed nieuws voor wie twijfelt aan de mogelijkheden van halogeenvervangers zoals led lampen en led verlichting.

Wattage

De E14 led hebben een zeer laag wattage. Met 3 Watt per led lamp kun je dus je oude gloeilampen vervangen en hoeft het uiterlijk van je luchter of armatuur hier niet onder te lijden. Natuurlijk zijn lampen van 20 Watt en 40 Watt niet zo’n heel erg zware lampen, maar met 3 Watt hoeven we je niet te vertellen dat je nog veel minder verbruikt. Ook al ben je gewoon dat deze lampen misschien niet zoveel licht geven, toch kunnen we ons voorstellen dat je je vragen stelt bij led verlichting met een dergelijk laag wattage. Hierbij vinden we het belangrijk om je al meteen gerust te stellen. Het aantal Watt staat immers niet voor de lichtsterkte van de led lampen.

Hoe weet je hoe sterk led verlichting is?

Wanneer led lampen met een laag wattage even veel licht geven als gewone lampen, dan wordt het meteen duidelijk dat het aantal Watt niet al te veel te maken heeft met de lichtsterkte. De lichtsterkte wordt immers uitgedrukt in lumen. Voor vele mensen is dit een nieuw begrip, omdat het woord lumen voordien weinig gebruikt werd om de sterkte van lampen met elkaar te vergelijken. Led verlichting met een E14 Led van 3 Watt geeft in de praktijk zo’n 280 lumen en deze lichtsterkte is helemaal te vergelijken met het licht van de oude lampen.

https://www.leds-depot.be/led-230v/e14-led-lampen.html