Recruiting life
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat kun je beter niet doen als je een website laat maken?

Er zijn heel veel tips te vinden over wat je allemaal moet doen en waar je allemaal op moet letten als je een website laat maken. Maar wat zeker net zo belangrijk is, is om te weten waar bezoekers zich aan ergeren en wat je dus juist niet moet doen op je website. Gelukkig weten ze bij SiteToGo als geen ander dat niemand zit te wachten op gefrustreerde bezoekers die moeite hebben om door je nieuwe website te navigeren. Zij zullen je dan ook goed kunnen adviseren over de do’s en don’ts van een website.

Te grote afbeeldingen op website

Je wilt uiteraard zoveel mogelijk informatie op je website zetten. Het liefst met mooie grote plaatjes en foto’s. Denk hierbij dan goed na over de snelheid en het datalimiet voor bezoekers. Wanneer deze afbeeldingen namelijk te groot zijn zal het voor de bezoeker heel lang duren voordat deze zijn ingeladen. Ook zullen zij heel veel MB’s kwijt zijn aan het binnenhalen van deze grote afbeeldingen. Niets is zo frustrerend als een langzaam werkende website. De bezoeker van jouw site zal van frustratie snel afhaken en niet meer terugkeren. Het is dus verstandig om de afbeeldingen op je website te verkleinen.  

Irritante pop ups op je website

Waar veel bezoekers van websites zich ook aan ergeren zijn irritante en opdringerige pop ups. Vooral pop ups die het hele scherm vullen en waarbij je heel goed moet zoeken om het kruisje te vinden zorgen voor veel irritaties bij bezoekers. Met name bezoekers die hun mobiele telefoon gebruiken hebben hier erg veel hinder van omdat de pop ups dan zeer lastig weg te klikken zijn. De bezoekers zijn overigens niet de enigen die zich hieraan irriteren. Zelfs Google denkt er zo over en heeft besloten om websites die pop up tonen te bestraffen met een lagere positie in de zoekresultaten.

Websites die niet goed laden op alle apparaten

Ook een veel gehoorde klacht is dat websites niet gebruiksvriendelijk en goed leesbaar zijn op alle apparaten. Bij SiteToGo zorgen ze er altijd voor dat jouw website goed meeschaalt naar het apparaat waarop deze wordt geopend zodat jouw website altijd goed werkbaar en leesbaar is op zowel een telefoon, tablet als op de desktop. Voorkom dus dat bezoekers zich gaan ergeren op jouw website. Het is namelijk belangrijk om bezoekers te trekken, maar nog belangrijker is het om ze ook daadwerkelijk op je website te behouden zodat de bezoeker uiteindelijk een klant wordt.