Winkels in Turnhout worden gepromoot

 

Winkels in Turnhout bezoeken wordt gepromoot

Winkels in Turnhout bezoeken wordt flink gepromoot. U kunt bij ons vlakbij parkeren op weg naar de stad en veilig te voet naar de winkelstraat. Wij staan in de Kempen bekend om onze beleving en met name de tastings.

Zoals de vorige keer besproken gaan we deze keer dieper in op de gins tijdens de tastings. Voor het maken van de Ground Control gin nummer 1 met aardappelen is Manu de Cort 2 jaar bezig geweest om het recept goed te krijgen naar zijn zin. Uiteindelijk was de laatste juiste stap het verwijderen van de schillen waarnaar hij ook het aantal botanicals kon terugbrengen van 30 naar 13 botanicals. De schil van de aardappel geeft namelijk tijdens het gehele proces een hele aanwezige, scherpe en aardse smaak welke zeer overheersend is. Door het schillen verdween deze smaak in de gin en konden botanicals die geen toevoeging hadden weggelaten worden voor een heerlijke product.

Tijdens het distillatieproces worden de botanicals niet gemacereerd. De reden hiervoor dat de heren enkel de meest subtiele aroma’s wilden laten hechten aan de alcoholmoleculen. Het idee is namelijk dat elke gin ook goed puur on the rocks gedronken moet kunnen worden. Doordat namelijk de jeneverbessen niet het gehele distillatieproces gemacereerd worden blijft de scherpe smaak van de jeneverbes achterwege. Hoe worden de smaken nu eigenlijk van de botanicals aan de alcohol gegeven. Bovenin de stookkolf worden een soort van grote theezakken gehangen waar vervolgens de alcoholdampen doorheen vloeien en de fijne aroma’s opnemen. In totaal wordt er per batch maar liefst 5 keer gedistilleerd. Logischerwijs heeft elke botaical zijn eigen verdampingstijd om de juiste smaken af te geven aan het distillaat.

Na deze avond zijn wij ervan overtuigd dat dit lukt en de 25 gasten met ons. Bijna iedereen nam een fles gin en sommigen ook een fles vodka mee naar huis. Manu gaf hen dan ook een glas erbij en wij nog eens 5 % extra korting. Bovenop de lage prijs voor de kwaliteit die onze klanten hiervoor terug krijgen is het ook nog eens aan te raden om per gin slechts 3 cl gin te gebruiken. Reden hiervoor is dat de alcohol veel meer smaak afgeeft en ons lichaam meer reactie geeft op deze kwaliteitsalcohol.

De gin & tonic tasting met Ground Control gin startte met een lekkere perfect serve geserveerd aan de bar. De smaakpupillen konden wennen aan 4 verschillende gins tot het moment dat Manu arriveerde. We begonnen met de nummer 4 en liepen het rijtje af tot en met nummer 1. Uiteraard zijn de gins heerlijk om straight en naar keuze om on the rocks te drinken. We weten inmiddels echter dat met de juiste tonics, want dat blijft erg belangrijk, deze gins zeer de moeite waard zijn qua smaakbeleving. Een andere dimensie dan simpelweg gewoon een gin-tonic drinken. Door het toevoegen van de juist tonic aan de gin naar keuze komen allerlei smaken en andere accenten naar boven. Tijdens de tasting zagen we de gin-tonic ‘cloudy’ worden wat betekend dat er echte kruiden gebruikt zijn tijdens het distillatieproces.

De Ground Control gin nummer 4 is gemaakt met wheat. Dit is het Engelse woord voor tarwe. Het tarwe zorgt voor een florale gin. Dit is het product welke volgens Manu de Cort het dichtst bij de jenever ligt, de voorloper van de gin. Het grote verschil is dat jenever in een pot still net als whisky wordt gemaakt en gin in een kolom still. Voor beiden is jeneverbes het belangrijkste ingrediënt. Daarom is deze gin ook ideaal om te combineren met een neutrale of licht florale tonic. Qua botanicals worden natuurlijk jeneverbessen, maar ook koriander, kardemom, oranjebloesem, goudsbloem en veel vlierbessen gebruikt. We dronken deze gin met de 1724 tonic met veel florale accenten. Als botanicals gebruikten we munt, frambozen en een zeste van limoen. Uiteraard alles vers gesneden en boven het glas.

De Ground Control gin nummer 3 is gemaakt van corn. Dit is het Engelse woord voor maïs. De maïs zorgt voor een zoetere en nog zachtere alcohol. Het lijkt op de Amerikaanse Moonshine alcohol uit onze winkel. We ontdekten veel citrusaccenten waaronder een zoete en bittere sinaasappel, limoen, iriswortel en ook ijzerkruid. Zeer goed te drinken samen met een neutrale tonic. Samen met de tonic onstaat een zeer frisse gin-tonic voor een groot publiek. We dronken de gin-tonic met Erasmus Bond Dry, een zeste van sinaasappel en limoen.

De Ground Control gin nummer 2 is gemaakt van apples. Dit is het Engelse woord voor appels. Het is een zeer toegankelijke gin voor een zeer breed publiek. Deze gin wordt gemaakt aan de hand van Jonagold appels van eigen teelt. In combinatie met de gekozen botanicals ontstaat een zilte en pikante gin. Bij het openen van de fles ruiken we direct de appels en een exotische geur. Het is een zachte, licht zoete gin welke tijdens het drinken veranderd van smaakbeleing in zout, pikant en een tikkeltje floraal. Manu vertelde dat ze in deze gin Pu-erh (groene en zwarte) thee gebruiken van de Chinese hoogvlaktes, szechuanpeper en algen uit Japan. Wij raden een neutrale tonic aan zoals de Thomas Henry voor een zeer frisse gin-tonic. Natuurlijk snijden we een stuk van een Jonagold appel boven ons glas voor een extra toevoeging.

De Ground Control gin nummer 1 is gemaakt van patatoes. Dit is het Engelse woord voor aardappelen. Het resultaat van de geschilde aardappelen is een romige en complexe gin. Bij het openen van de fles ruiken we aardappelpuree. Het is een volle gin, anders dan anders en heeft een zeer lange afdronk. Genieten, maar niet voor iedereen weggelegd. Het is een gin niet bestemd voor de alledaagse gin-tonic drinker. Samen met de 13, voorheen 30, andere botanicals is het een zeer uitgebalanceerde gin. Wij dronken deze op de avond zelf het liefst met de Erasmus Bond Botanical. Deze zorgde ervoor dat de complexe smaken behouden bleven in combinatie met een vers takje tijm.

We sloten de avond af met de Boem Patat vodka. Een zeer mooie spirit met lange afdronk en florale accenten. Een totaal andere beleving van vodka. We kunnen niet wachten tot de jonge en oude jenever op de markt gaan komen. Wij zijn alvast fan! Voor een mobiele cocktailbar huren zien we u graag terug bij http://www.casanumber7.be